Somatopsychopedagogie

• in cadans •

De term “Soma” verwijst naar het lichaam, de term “psyche” verwijst naar het psycho-emotioneel functioneren en pedagogie verwijst naar de onderlinge effecten tussen beiden en wat je hiervan kan leren. Eenvoudigweg, SPP is gelijktijdig een lichamelijke en psycho-emotionele benadering.

 

Omdat (pijn)gedrag ontstaat vanuit gedachten, emoties en lichamelijke reacties (gewaarwordingen), biedt SPP inzicht in de continue onderlinge invloed van deze 3 systemen.  Doelstelling: de persoon leert op een constructieve en stabiele wijze om te gaan met deze 3 systemen, om zo tot een oplossing te komen voor zijn/haar functioneringsproblemen.

                                         

Deze methodiek linkt lichamelijke ervaringen aan cognitieve perspectieven door het ontwikkelen van perceptie. Tijdens het ontwikkelen van deze perceptie maken we gebruik van zowel Movement Awareness, Body Awareness als Self Awareness. Dit alles draagt bij aan interpersoonlijke relaties, de relatie met jezelf en optimalisatie tussen belasting versus belastbaarheid.

 

Samengevat: Van gevoel, naar effect tot inzicht, wat leidt tot verankering / verandering. Daartussen ligt de ruimte waar we elkaar ontmoeten.

Deze therapeuten staan ter beschikking voor u

Kim Vangeneugden

Kim Vangeneugden