Fasciatherapie

• in cadans •

Fasciatherapie mdb is een behandelingsmethode afkomstig uit de osteopathie en ontwikkeld door Prof. Dr. Dani Bois.

Fascia is het bindweefsel in het lichaam. Ongeveer 98 % van ons lichaam is hieruit opgebouwd (beenderen, spieren, ligamenten, ingewanden, zenuwen, hart en bloedvaten).

De fascia heeft niet enkel een ondersteunende functie maar zorgt voor verbindingen doorheen heel het lichaam en heeft zo een actieve invloed op de gezondheid en het evenwicht, zowel lichamelijk als emotioneel.

Het lijkt dan ook niet onlogisch dat de fascia een sleutelpositie inneemt in het ontstaan van allerhande klachten en aandoeningen.

De behandeling kan bestaan uit een manuele therapie , een bewegingstherapie en een verklarend gesprek.

Tijdens de manuele behandeling wordt er op een zachte niet-manipulatieve manier gewerkt , vertrekkend vanuit de patiënt, vanuit zijn beweging. De behandeling is erop gericht om huid, spieren, gewrichten, zenuwen en bloedvaten vrij te maken.

De bewegingstherapie helpt het juiste bewegingspatroon te herstellen en te installeren en zorgt zo mee voor een duurzamer resultaat. Het geeft ook een hulpmiddel aan de patiënt om zelf aan de slag te gaan en mee te helpen aan zijn eigen gezondheid.

Tijdens en na de behandeling kan samen met de fasciatherapeut dieper ingegaan worden op de opgedane ervaringen.

 

Fasciatherapie kan nuttig zijn bij verschillende aandoeningen, hetzij als therapie op zich hetzij als deel van een multi-disciplinaire aanpak.

  • Aandoeningen van het bewegingsapparaat : rug-en nekklachten, spier- en gewrichtsaandoeningen, etc
  • Functionele stoornissen gaande van ‘vage’ pijnen van het bewegings- of het verteringsstelsel tot CVS en fybromyalgie.
  • Vormende begeleiding bij burnout en depressie en bij aandacht- en perceptiestoornissen.
  • Ondersteunende begeleiding in bepaald levenssituaties : personen in rouw, een transformatieproces, een scheiding en bij palliatieve zorgen. Daarbij optimaliseren we het functioneren en begeleiden daardoor de persoon in moeilijke levenssituaties.

Deze therapeuten staan ter beschikking voor u

Liesbet Vanhemel

Liesbet Vanhemel

Kim Vangeneugden

Kim Vangeneugden